Zo houd je jouw haarkleur langer mooi: 8 tips!

Je hebt net een nieuwe haarkleur en dan is het wel zo fijn als je hier zo lang mogelijk van kunt genieten. By Yoel helpt je graag met het behouden van je frisse look: hier lees je 8 tips en ontdek je nog een handige bonus tip!

#1 Wacht 24 uur met wassen

Heb je net je haar laten kleuren? Wacht dan tenminste 24 uur met wassen. Op deze manier hechten de pigmenten zich goed en behoud je de kleur langer. Was je jouw haar wel, dan verlies je het pigment sneller en daarmee ook de kleur.

#2 Gebruik een haarmasker

In de weken nadat je je haar hebt laten kleuren, is het slim om een masker te gebruiken. Hiermee voedt je je haar, maar zorg je er ook voor dat de haarschubben sluiten. Zo verhoog je de kwaliteit van je haar.

#3 Kom langs voor een tonerbehandeling

Het is aan te raden om iedere 6 tot 8 weken een tonerbehandeling in te plannen bij de salon. Met een toner krijg je meer kleurkarakter. Wanneer jouw haar een nieuwe kleur krijgt moeten de pigmenten zich opnieuw opbouwen en met een toner geef je jouw pigment een boost.

Joico Defy Damage

 #4 Gebruik de juiste producten

Het is belangrijk om speciale producten te gebruiken voor gekleurd haar. Producten als Joico K-Pak Color en Joico Defy Damage zorgen ervoor dat je langer plezier hebt van je nieuwe kleur. Deze producten bevatten speciale PH-waardes die bescherming bieden tegen verlies van kleur. Ontdek de producten in de salon!

#5 Borstel klitten uit je haar voor het wassen

Heb je klitten in je haar? Borstel deze uit voordat je jouw haar gaat wassen. Nat haar is extra kwetsbaar en zal dan ook sneller breken wanneer je aan de gang gaat met je borstel. Dit gebeurt minder snel wanneer je borstelt voor het wassen.

#6 Op vakantie? Pas op voor chloor

Gekleurd haar is extra gevoelig voor chloor- of zeewater. Spoel je haar daarom goed af na een zwembeurt en maak gebruik van een goed haarmasker. Zo blijft je haar sterk en geniet je langer van je kleur.

#7 Kijk uit voor strakke elastiekjes

Gekleurd haar moet goed verzorgd worden. Niet alleen met de juiste producten, maar ook met goede accessoires. Gebruik daarom geen knellende elastiekjes: deze breken je gekleurde haar sneller

#8 Hittetools gebruiken? Bescherm je haar

Een föhn, krul- of stijltang gebruiken is ideaal voor het creëren van de perfecte look, maar het heeft niet altijd de beste gevolgen voor je haar. Vooral wanneer je het hebt gekleurd. Zorg daarom voor goede hittebeschermingsproducten. Bij By Yoel vind je de beschermende Joico Luster Lock spray: hiermee bescherm je jouw lokken, maar krijgen ze ook nog eens een prachtige glans. Ook in ons assortiment te vinden: Joico Defy Damage Protective shampoo: speciaal ontworpen voor het reinigen en beschermen van je haar tegen warmte styling en UV-blootstelling.

Bonus tip: pas op met zilvershampoo

Net je haar gekleurd? Pas dan op met het gebruik van zilvershampoo. Zilvershampoo trekt de toner eruit en het is dan ook aan te raden om deze shampoo pas te gebruiken als de toner is teruggelopen en je een warme gloed krijgt in je haar. Gebruik zilvershampoo ook niet meer dan 1x per week.

Interesse? Maak een afspraak!

Balayage en Foliage: de verschillen heb je hierboven kunnen lezen. Beide kleurtechnieken zorgen voor een natuurlijk effect, maar worden op een andere manier aangebracht. Vind je een Balayage mooi maar wil je liever geen donkere aanzet? Dan kunnen we een Foliage behandeling bij je uitvoeren. Zo is het altijd mogelijk om het effect te creëren dat jij in gedachten hebt. Bij ons kun je altijd terecht voor prachtig haar! Kijk voor meer inspiratie ook eens op ons Instagram account.

Meer nieuws

Ombré vs. Balayage: ontdek wat bij jou past

Door de jaren heen zijn er tal van nieuwe trends ontwikkeld die ervoor zorgen dat jij gaat genieten van prachtig haar, zonder dat je er zelf veel aan hoeft te doen. Zowel ombré als balayage zijn hierbij populaire haarkleur-technieken. Maar wat is precies het verschil en hoe ontdek je wat bij jou past? Dat leggen…
Lees meer

By Yoel: Gemakkelijk bereikbaar vanuit Amsterdam

Wil je graag een nieuw kapsel? Dan ga je vanzelfsprekend op zoek naar een goede salon waar je niet alleen snel op locatie bent, maar waar je ook nog eens kunt rekenen op echte expertise. Bij By Yoel Amsterdam worden deze eisen met elkaar gecombineerd: wanneer je vanuit Amsterdam op zoek bent naar een goede…
Lees meer

Haarkleur correctie: dit is de juiste manier

Het laten uitvoeren van een haarkleur correctie: steeds meer mensen kiezen hiervoor. Ben je zelf aan de slag geweest met het kleuren van je haar en heeft dit niet helemaal uitgepakt zoals je had gewild? Een haarkleur correctie is dan de beste oplossing: je bent er op deze manier zeker van dat je van de…
Lees meer

By Yoel: de beste Joico kapper van Nederland

Bij veel mensen bestaat het idee dat verven en kleuren schadelijk is voor je haar. Maar dat hoeft niet zo te zijn wanneer je de juiste producten gebruikt. By Yoel gebruikt dan ook alleen maar goede kleurproducten en verzorgingslijnen van het merk Joico. Zo kunnen we niet alleen jou de beste behandelingen bieden, maar houden…
Lees meer

Balayage en Foliage: dit zijn de verschillen

Wil je jouw haar een nieuwe kleur geven? Er zijn heel veel technieken die ervoor zorgen dat een op het eerst gezicht subtiele kleurverandering toch een heel bijzonder effect geeft. Je hebt vast wel eens gehoord van Balayage en Foliage. Beide zijn inmiddels klassieke behandelingen die je bij By Yoel kunt laten uitvoeren. Op het…
Lees meer
logo-by-yoel-woordmerk-white

By Yoel Landsmeer

Dorpsstraat 40c
1121BX Landsmeer
Nederland
020 482 3007
info@byyoel.nl

Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00u
Woensdag
09:00 - 18:00u
Donderdag
09:00 - 20:00u
Vrijdag
09:00 - 20:00u
Zaterdag
09:00 - 17:00u
Zondag
Gesloten

By Yoel Abcoude

Stationsstraat 15
1391 GL Abcoude
Nederland
0294 269 452
info@byyoel.nl

Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00u
Woensdag
09:00 - 18:00u
Donderdag
09:00 - 18:00u
Vrijdag
09:00 - 20:00u
Zaterdag
09:00 - 17:00u
Zondag
Gesloten

By Yoel Woerden

Voorstraat 85
3441 CJ Woerden
Nederland

info@byyoel.nl

Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00u
Woensdag
09:00 - 18:00u
Donderdag
09:00 - 20:00u
Vrijdag
09:00 - 20:00u
Zaterdag
09:00 - 17:00u
Zondag
Gesloten