8 tips! Voor haarverzorging

Je hebt net een nieuwe haarkleur en dan is het wel zo fijn als je hier zo lang mogelijk van kunt genieten. By Yoel helpt je graag met het behouden van je frisse look: hier lees je 8 tips voor de perfecte haarverzorging en ontdek je nog een handige bonus tip!

#1 Wacht 24 uur met wassen

Heb je net je haar laten kleuren? Wacht dan tenminste 24 uur met wassen. Op deze manier hechten de pigmenten zich goed en behoud je de kleur langer. Was je jouw haar wel, dan verlies je het pigment sneller en daarmee ook de kleur.

#2 Gebruik een haarmasker

In de weken nadat je je haar hebt laten kleuren, is het slim om een masker te gebruiken. Hiermee voedt je je haar, maar zorg je er ook voor dat de haarschubben sluiten. Zo verhoog je de kwaliteit van je haar.

#3 Kom langs voor een tonerbehandeling

Het is aan te raden om iedere 6 tot 8 weken een tonerbehandeling in te plannen bij de salon. Met een toner krijg je meer kleurkarakter. Wanneer jouw haar een nieuwe kleur krijgt moeten de pigmenten zich opnieuw opbouwen en met een toner geef je jouw pigment een boost.

Wascabine By Yoel kapper haar wassen
Wascabine By Yoel kapper haar wassen
joico-defy Damage voor beschadigd haar
joico-defy Damage

 #4 Gebruik de juiste producten

Het is belangrijk om speciale producten te gebruiken voor gekleurd haar. Producten als Joico K-Pak Color en Joico Defy Damage zorgen ervoor dat je langer plezier hebt van je nieuwe kleur. Deze producten bevatten speciale PH-waardes die bescherming bieden tegen verlies van kleur. Ontdek de producten in de salon! Ideale producten voor je haarverzorging routine.

#5 Borstel klitten uit je haar voor het wassen

Heb je klitten in je haar? Borstel deze uit voordat je jouw haar gaat wassen. Nat haar is extra kwetsbaar en zal dan ook sneller breken wanneer je aan de gang gaat met je borstel. Dit gebeurt minder snel wanneer je borstelt voor het wassen.

#6 Op vakantie? Pas op voor chloor

Gekleurd haar is extra gevoelig voor chloor- of zeewater. Spoel je haar daarom goed af na een zwembeurt en maak gebruik van een goed haarmasker. Zo blijft je haar sterk en geniet je langer van je kleur.

verzorg je haar goed op vakantie
verzorg je haar goed op vakantie

#7 Kijk uit voor strakke elastiekjes

Gekleurd haar moet goed verzorgd worden. Niet alleen met de juiste producten, maar ook met goede accessoires. Gebruik daarom geen knellende elastiekjes: deze breken je gekleurde haar sneller

#8 Hittetools gebruiken? Bescherm je haar

Een föhn, krul- of stijltang gebruiken is ideaal voor het creëren van de perfecte look, maar het heeft niet altijd de beste gevolgen voor je haar. Vooral wanneer je het hebt gekleurd. Zorg daarom voor goede hittebeschermingsproducten. Bij By Yoel vind je de beschermende Joico Luster Lock spray: hiermee bescherm je jouw lokken, maar krijgen ze ook nog eens een prachtige glans. Ook in ons assortiment te vinden: Joico Defy Damage Protective shampoo: speciaal ontworpen voor het reinigen en beschermen van je haar tegen warmte styling en UV-blootstelling.

Bonus tip: pas op met zilvershampoo

Net je haar gekleurd? Pas dan op met het gebruik van zilvershampoo. Zilvershampoo trekt de toner eruit en het is dan ook aan te raden om deze shampoo pas te gebruiken als de toner is teruggelopen en je een warme gloed krijgt in je haar. Gebruik zilvershampoo ook niet meer dan 1x per week.

Interesse? Maak een afspraak!

Balayage en Foliage: de verschillen heb je hierboven kunnen lezen. Beide kleurtechnieken zorgen voor een natuurlijk effect, maar worden op een andere manier aangebracht. Vind je een Balayage mooi maar wil je liever geen donkere aanzet? Dan kunnen we een Foliage behandeling bij je uitvoeren. Zo is het altijd mogelijk om het effect te creëren dat jij in gedachten hebt. Bij ons kun je altijd terecht voor prachtig haar! Kijk voor meer inspiratie ook eens op ons Instagram account.

Meer nieuws

skin care routine van by yoel

De perfecte skincare routine voor thuis

De perfecte skin care routine voor je huid. Wij gaan je alle ins en outs vertellen en de beste volgorde van je home care. Wij staan altijd vrijblijvend klaar om jouw huid een passend advies te geven.
Lees meer
6 verschillende kleuren Balayage - By Yoel

6 Verschillende Kleuren Balayage

Wij gaan je vertellen wat de perfecte haarverzorging is voor mooi gezond en glanzend haar. We geven je de do’s en don’ts en vertellen je wat je moet weten om het beste uit jouw haar te halen. Geven je hoofdhuid tips en vertellen je wat je tegen gespleten en doffe haarpunten kan doen. De juiste haarverzorging is ontzettend belangrijk voor een gezonde hoofdhuid, en healthy hair.
Lees meer

De kapper & Schoonheidssalon van Almere

By Yoel Salon, gevestigd in het bruisende Almere Centrum, biedt een breed scala aan schoonheids- en welzijnsdiensten. Van knippen, kleuren en stylen tot gezichtsbehandelingen, massages en nagelverzorging, we hebben alles wat je nodig hebt om jezelf te verwennen en te transformeren. Onze salon is gemakkelijk bereikbaar met parkeergelegenheid in de Krakelingen Garage. Kom langs en ontdek waarom By Yoel Salon dé schoonheidsbestemming is in Almere Centrum! ( kapper almere)
Lees meer
haarkleur trends van 2023

De Nieuwste haarkleur trends 2023

De Nieuwste haarkleur trends 2023 voor het voorjaar en zomer. Deze kleuren zijn He-le-maal hot! De 7 Hipste kleuren van het moment Ben je opzoek naar een trendy nieuwe haarkleur die helemaal bij jou past. We hebben hier de mooiste haarkleur trends op een rijtje gezet voor je. Deze kleuren zijn al gespot bij verschillende…
Lees meer
Haarverzoring tips

De Lifehacks voor de perfecte haarverzorging

Wij gaan je vertellen wat de perfecte haarverzorging is voor mooi gezond en glanzend haar. We geven je de do’s en don’ts en vertellen je wat je moet weten om het beste uit jouw haar te halen. Geven je hoofdhuid tips en vertellen je wat je tegen gespleten en doffe haarpunten kan doen. De juiste haarverzorging is ontzettend belangrijk voor een gezonde hoofdhuid, en healthy hair.
Lees meer
Julia de Bruin Balayage

Influencer en vlogger Julia de Bruin make-over

Vrijdag 21 oktober was influencer en vlogger Julia de Bruin bij ons in de kapsalon in Woerden. Julia heeft een prachtige Balayage / Highlight make-over ondergaan met een wat donkerdere aanzet en een lichte Ash toner. Ook geven wij in samenwerking met Julia een Give-away weg win samen met je vriendin een balayage / highlights…
Lees meer
logo-by-yoel-woordmerk-white

Wij van BY YOEL streven naar perfectie. Die unieke balayage of een butterfly haircut? Wij zijn helemaal op de hoogte van de nieuwste knip en kleurtechnieken. Prachtige zachte highlights of een klein puntje eraf. Wij staan voor jou klaar, luisteren aandachtig naar jouw wensen en denken graag met je mee. Wij vinden het belangrijk dat jouw nieuwe haarkleur ook echt bij jou past en haalbaar is.

 

Ben jij benieuwd wat we voor jouw haar kunnen betekenen, maak dan nu je afspraak.