De Lifehacks voor de perfecte haarverzorging

Haarverzoring tips
Gids voor de perfecte haarverzorging routine

Wil jij ook weten wat de beste haar routine is voor jouw haar?

Wij gaan je vertellen wat de perfecte haarverzorging is, voor mooi gezond en glanzend haar.

We geven je de do’s en don’ts en vertellen je wat je moet weten, om het beste uit jouw haar te halen en geven je hoofdhuid tips en vertellen je wat je tegen gespleten en doffe haarpunten kan doen.

De juiste haarverzorging is ontzettend belangrijk, voor een gezonde hoofdhuid en healthy hair.

Je hebt een haarverzorging routine nodig, die je haar voedt, hydrateert en tegelijkertijd je hoofdhuid in balans houdt.

Ben je ook helemaal klaar met dat haar wat steeds vet wordt? En de punten die maar droog lijken? We got you girl!

Het punt is dat niet iedereen dezelfde haar/hoofdhuid heeft en daarom is het ontzettend belangrijk om te kijken wat voor haar type heb je nou eigenlijk?

Want wat voor de een super goed werkt, kan voor de ander vreselijk zijn.

Altijd leuk die goed bedoelde adviezen van vriendinnen… (*Bijvoorbeeld. Lekker wassen met deze silver shampoo) Omdat deze shampoo totaal niet past bij je kleuring en je haar mega droog maken.

Laat je daarom professioneel adviseren voor de juiste haarverzorging. We bekijken wat jouw haar en hoofdhuid nodig heeft om te stralen en weer in balans te komen.

7 Tips Basis Haarverzoring

1. Haar Borstelen

Voordat je, je haar gaat wassen, borstel je haar eerst goed uit en maak je haar goed nat hierbij zorg je ervoor dat de eerste vet laag en product restanten al worden verwijderd.

2. Wassen

Was je haar maximaal 2 a 3 x per week, niet meer! Hoe vaker je, je haar wast, hoe droger je lengtes en punten worden en hoe vetter de aanzet wordt. Wat veel mensen niet weten is dat doordat je, je haar wast je, je talgproductie juist stimuleert. Ook zorgt te vaak wassen ervoor, dat je kleur sneller vervaagt. Plus het is niet nodig en je shampoo gaat sneller op!😉

Geef je shampoo ook de tijd om ze werk te doen en laat deze ook even 1 minuut intrekken.
Een shampoo is niet alleen een reiniging, maar zorgt er ook voor dat de hoofdhuid weer in balans gebracht wordt.

3. Haarmasker

Maak je haar eerst handdoek droog en sluit ten alle tijden af met een MASKER of conditioner.
Wij BY YOEL zijn voorstanders van maskers omdat dit het haar van binnenuit opbouwt en meer voeding geeft. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten maskers, dus voor elk haartype is er een ander masker geschikt. Vaak gebruiken mensen alleen conditioner, maar dit sluit alleen de haarschubben en geeft dus weinig voeding aan het haar.

4. Drogen

Maak je haar droog door te deppen met een handdoek, niet wringen of hard wrijven.
Door zachtjes je haar droog te deppen, zorg je ervoor dat de haarschubben niet beschadigen. Hard wringen of wrijven kan zelfs haarbreuk veroorzaken.

5. Hittebeschermer

Zorg ervoor dat je altijd een goede hitte beschermer in het haar aanbrengt, ook als je het niet föhnt.
Een hittebeschermer is namelijk niet alleen bedoelt voor hitte, maar zorgt er ook voor dat je haar beschermd is tegen invloeden van buitenaf. De buitenste laag van je haar zijn namelijk de schubbenlaag en dit is ook de belangrijkste laag van je haar, deze zorgt ervoor de kern van het haar beschermd is. Door een goeie bescherming te gebruiken blijft je haar gezonder en glanzender en zal het minder beschadigen. Ook houd je de kleur hierdoor langer mooi.

6. Juiste producten

Zorg ervoor dat de producten die je gebruikt bij elkaar horen, of goed op elkaar afgestemd zijn.
Het kan namelijk zo zijn dat het anders verkeerd uitpakt. Producten van verschillende merken kunnen elkaar juist tegen werken.

7. Neem de tijd voor je haar!

Do’s

  • Minder wassen
  • Juiste haarverzorging producten
  • Spoel de producten goed uit
  • Vraag je kapper om advies
  • Droogshampoo tussen de wasbeurten door

Dont’s

  • Te veel verschillende haarverzorging producten gebruiken
  • Te snel je haren wassen en daardoor niet goed uitspoelen of de helft vergeten
  • Teveel product aanbrengen bij de hoofdhuid. Zoals olie etc.
  • De hele dag je hand door je haar heen halen, hierdoor word het sneller vet.
  • Hardhandig je haar drogen
  • Te kort de shampoo of masker laten intrekken. Give it time.
  • Slapen met nat haar

De perfecte haarverzorging routine

HELP MIJN HAAR IS SNEL VET!!

Heb jij nou last van snel vet haar? Wij gaan je hierbij helpen, met een aantal goede tips, krijgen we je hoofdhuid zo weer in balans.

Tips:

  1. Een goede professionele shampoo, die het haar op een milde manier reinigt.
    In veel shampoos zitten te agressieve reinigingsmiddelen, hierdoor word je hoofdhuid over gestimuleerd. Zoals alcohol, niet oplosbare Siliconen,
  2. Even doorbijten maar… Maximaal 3x per week wassen en het liefst 2x.
    omdat je hoofdhuid gewend is dat het vaak wordt gewassen zal het constant bezig zijn met de talgproductie op pijl houden. Wat houdt dit precies in: Op je hoofdhuid heb je allemaal kleine talgklieren,die zorgen ervoor dat de huid wordt beschermd met een beschermend vetlaagje (Talg). Dit houdt de hoofdhuid normaal gesproken in balans, maar dit kan ook uit balans zijn door de verkeerde routine.
  3. Was je haar extra goed uit.
    Restproducten kunnen er ook voor zorgen dat je haar sneller vet wordt.
  4. Sluit je haar goed af met een conditioner of masker.
    Maar… Breng dit aan 5 tot 10 cm vanaf de hoofdhuid, zodat het gezonde haar en de hoofdhuid niet in contact komen met deze producten.
  5. Borstel niet de hoofdhuid!
    Dit brengt de talg naar de lengten en punten en dat wil je juist voorkomen.
    Plus hiermee stimuleer je de hoofdhuid.
  6. Maak je borstel schoon, een borstel waar product restanten en talg in zit maakt het haar niet schoner dus. Elke 2 weken even lekker in een badje soda of groene zeep. Soda werkt ontvettend en weekt het vuil los.
  7. Maak je haar te allen tijde droog. (Wel eerst even een hittebeschermer aanbrengen natuurlijk) Haar natuurlijk laten opdrogen, zorgt ervoor dat de hoofdhuid gaat zweten en dit zorgt ervoor dat de talgproductie ook weer wordt gestimuleerd. Maak je haar droog met een föhn en föhn het juist tegen de haarrichting in zodat de haartjes loskomen van de hoofdhuid.

*Ben jij ready voor je nieuwe was routine?!



Waarom werkt By Yoel met Joico?

joico-defy-damage protective shield
joico-defy-damage protective shield

Ontdek in de salon: Defy Damage Joico

Joico Blond life / Defy Damage
Joico Blond life / Defy Damage

By Yoel: de beste Joico kapper van Nederland

Interesse? Maak een afspraak!

Kom bij ons langs in de salon voor meer informatie, over de beste Joico producten en mooiste kleurbehandelingen. Je kunt heel gemakkelijk je afspraak maken via de website; wij helpen je graag! Bij ons kun je altijd terecht voor prachtig haar! Kijk voor meer inspiratie ook eens op ons Instagram account.


Meer nieuws

skin care routine van by yoel

De perfecte skincare routine voor thuis

De perfecte skin care routine voor je huid. Wij gaan je alle ins en outs vertellen en de beste volgorde van je home care. Wij staan altijd vrijblijvend klaar om jouw huid een passend advies te geven.
Lees meer
6 verschillende kleuren Balayage - By Yoel

6 Verschillende Kleuren Balayage

Wij gaan je vertellen wat de perfecte haarverzorging is voor mooi gezond en glanzend haar. We geven je de do’s en don’ts en vertellen je wat je moet weten om het beste uit jouw haar te halen. Geven je hoofdhuid tips en vertellen je wat je tegen gespleten en doffe haarpunten kan doen. De juiste haarverzorging is ontzettend belangrijk voor een gezonde hoofdhuid, en healthy hair.
Lees meer

De kapper & Schoonheidssalon van Almere

By Yoel Salon, gevestigd in het bruisende Almere Centrum, biedt een breed scala aan schoonheids- en welzijnsdiensten. Van knippen, kleuren en stylen tot gezichtsbehandelingen, massages en nagelverzorging, we hebben alles wat je nodig hebt om jezelf te verwennen en te transformeren. Onze salon is gemakkelijk bereikbaar met parkeergelegenheid in de Krakelingen Garage. Kom langs en ontdek waarom By Yoel Salon dé schoonheidsbestemming is in Almere Centrum! ( kapper almere)
Lees meer
haarkleur trends van 2023

De Nieuwste haarkleur trends 2023

De Nieuwste haarkleur trends 2023 voor het voorjaar en zomer. Deze kleuren zijn He-le-maal hot! De 7 Hipste kleuren van het moment Ben je opzoek naar een trendy nieuwe haarkleur die helemaal bij jou past. We hebben hier de mooiste haarkleur trends op een rijtje gezet voor je. Deze kleuren zijn al gespot bij verschillende…
Lees meer
Julia de Bruin Balayage

Influencer en vlogger Julia de Bruin make-over

Vrijdag 21 oktober was influencer en vlogger Julia de Bruin bij ons in de kapsalon in Woerden. Julia heeft een prachtige Balayage / Highlight make-over ondergaan met een wat donkerdere aanzet en een lichte Ash toner. Ook geven wij in samenwerking met Julia een Give-away weg win samen met je vriendin een balayage / highlights…
Lees meer
haarkleuren voor de herfst

De 7 haarkleur trends voor de herft.

De zomerdagen liggen achter ons en we gaan de gure herfstdagen in. Genoeg reden om eens goed uit te pakken met de kleurtrends voor de herfst.
Lees meer
logo-by-yoel-woordmerk-white

Wij van BY YOEL streven naar perfectie. Die unieke balayage of een butterfly haircut? Wij zijn helemaal op de hoogte van de nieuwste knip en kleurtechnieken. Prachtige zachte highlights of een klein puntje eraf. Wij staan voor jou klaar, luisteren aandachtig naar jouw wensen en denken graag met je mee. Wij vinden het belangrijk dat jouw nieuwe haarkleur ook echt bij jou past en haalbaar is.

 

Ben jij benieuwd wat we voor jouw haar kunnen betekenen, maak dan nu je afspraak.